Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра
Страници:

Неда Антонова: "Чрез паролата „Левски” нашите бъдещи потомци, пръснати из гънките на света

Интервю с Неда Антонова - автор на романа „Любовта и смъртта на първия след Бога“
прочетено: 2356 пъти


Георги Марков: До вчера от сутрин до вечер лягахме със СССР, сега лягаме с Брюксел

Мартин Шулц – това е лапацалото, който най-много говори срещу Орбан, посочи депутатът от ГЕРБ
прочетено: 2088 пъти


Емил Радев, ГЕРБ/ЕНП: Европейският регламент за защита на личните данни значително ще ограничи киберпестъпленията към големи компании и злоупотребата с данни

От месец май тази година у нас започва да функционира Европейски регламент за защита на личните данни. Реформата се определя като изключително сериозна, засягаща близо 500 милиона души в Европейския съюз и предвиждаща изключително строги санкции за нарушителите. Кого ще обхване новият регламент и какво налага въвеждането му? Интервю севродепутата от ГЕРБ и ЕНП Емил Радев 
прочетено: 2635 пъти


23-годишният българин Орлин Велев – младши е част от екипа на „Спейс Екс" изстреляла в космоса най- мощната досега ракета

Неотдавна компанията „Спейс Екс" изстреля в космоса най- мощната досега ракета на име Falcon Heavy. Част от товара на супер ракетата е личният червен автомобил „Тесла" на Мъск, както и табела с гравираните имена на всички от екипа, работил по ракетата. Част от него е 23-годишният българин Орлин Велев – младши. Неговият баща е професор Орлин Велев, който работи в Департамента по химическо и биомолекулярно инженерство на North Carolina State University в САЩ. 
прочетено: 2576 пъти


Волен Сидеров: "Парламентарна комисия да изчисти името на Васил Левски"

Идеята за ревизия на съдебния процес срещу Левски не е нова и периодично се повдига от родни историци. Те дават за пример и сходни контрапроцеси в други държави, оневиняващи техни национални герои – Жана Д'Арк във Франция, Ян Хус в Чехия, Галилео Галилей в италия. Миналата година пък писателката Неда Антонова в своя нов роман „Първият след Бога - любовта и смъртта на Васил Левски" застъпи тезата, че Апостола не е извършил приписваното му убийство на ратая Стойчо Гергинов в къщата на ловешкия чорбаджия Денчо Халача. Тя се позова на изследване на документи и неизвестни до този момент свидетелски показания.
прочетено: 2740 пъти


Здравният фонд е на изкуствено дишане.

След избухналия скандал в сферата на здравеопазването, стана ясно, че управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е поискал актуализация на бюджета на касата. Здравният министър Кирил Ананиев настоя за оставката му, защото Плочев действал без да информира здравното министерство. Той от своя страна отказва да я подаде. Как се стигна до този скандал, какво ще е неговото развитие и кои са най-големите проблеми на НЗОК коментира здравният икономист Аркади Шарков.
прочетено: 2697 пъти


Трудността на прошката. За голяма злина - голям лек.

Реми Браг е френски философ, специалист по средновековна арабска и еврейска философия. Почетен професор в Университета Пантеон-Сорбона. Автор на многобройни трудове, сред които “Европа, римският път” (Europe, la voie romaine, 1992), “Царството на човека: Произход и провал на модерния проект” ( Le Règne de l'homme: Genèse et échec du projet moderne, 2015) и “Накъде отива историята? Беседи с Джулио Броти” (Où va l'histoire? Entretiens avec Giulio Brotti, 2016).
прочетено: 3292 пъти


Калоян Методиев: От войната между президента и премиера, ще спечели Радев

За скандалите между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, за гафовете на БСП, които наливат вода в мелницата на ГЕРБ и напрегнатата политическа обстановка у нас, разговаряме с политолога Калоян Методиев.
прочетено: 3713 пъти


Истинският човек е „опасен“ за системата, в която хората са се научили да живеят

Разговор с о. Харалампос Пападопулос, който участва в инициативата на Пирейската митрополия „Енория в действие“, където се канят за дискусия известни проповедници. Въпросите задава Илия Лиамис (гръцки писател).
прочетено: 2162 пъти


Междуречки: Гледам България през прозореца. Толкова е хубава, да я прегърнеш, да я стопиш от любов!

Едно от последните си интервюта  на Петър Междуречки (1934-2018)  Дипломатът и бивш кмет на София бе родолюбец, който страдаше от случващото се в страната: „Трябваше да имаме национална доктрина, която да стане Библия за нашите политици. Българската нация има интелект, който не се използва. Държавността ни се разкапва.
прочетено: 3256 пъти


Страници:
АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Проф. Божидар Димитров: Македония да се казва Западна България

71-ви сме по корупция - при Вануату и Буркина Фасо

Тръмп направи първа стъпка към ограничаване на огнестрелните оръжия

Заев: Не изключвам Русия да пречи на евроинтеграцията ни

Евродепутати с категорична подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Столичната община не знае кой е крайният собственик на "Витоша ски"
ЕВРОПА
Гръцкият парламент раздледва 10 политици по случая "Новартис" Гръцкият парламент раздледва 10 политици по случая "Новартис"

Заев: Не изключвам Русия да пречи на евроинтеграцията ни Заев: Не изключвам Русия да пречи на евроинтеграцията ни

Евродепутати с категорична подкрепа за присъединяването на България към Шенген Евродепутати с категорична подкрепа за присъединяването на България към Шенген

Рокади по върховете на ЕК, две българки получиха високи постове Рокади по върховете на ЕК, две българки получиха високи постове

Как Себастиан Курц си представя Европейския съюз Как Себастиан Курц си представя Европейския съюз